Instruktioner för dekal

Dekalen du köpt av HeliloDesign består av tre lager. Ett vitt lager, själva dekalen samt ett genomskinligt lager (transfertape). 
Dekalerna är lämpliga för både inom- och utomhus och fäster på de flesta släta och rena ytor som tex brevlåda, fordon, julgranskula, vattenflaska osv.

1. Börja med att göra rent ytan du tänkt placera dekalen på. Det är viktigt att det är torrt och rent för bästa hållbarhet. 
Applicerings temperatur är +5 till +60 grader. Är det kallare än så går det bra att värma upp ytan med tex värmepistol eller hårtork innan.
2. Gnugga med fingret över hela dekalen så att den fäster bra i appliceringstapen. Dra sedan av det vita lagret så att du har kvar den genomskinliga transfertapen och själva dekalen (motivet). Vill dekalen inte följa med appliceringstapen får man försiktigt gnugga mer tills den följer med.
3. Fäst sedan dekalen mot ytan, gärna i steg för steg så att du minskar risken för bubblor. 
Här är det jättebra att använda tex en linjal eller fingrarna till att pressa ut luft om det kommit emellan.  
4. När du fått dekalen där du vill ha den gnuggar du försiktigt över hela med fingret eller en linjal, låt sedan dekalen sitta där en stund så fastnar dekalen lättare.
Dra sedan  försiktigt bort det genomskinliga lagret och vips så har du fäst vinylen. Vill dekalen följa med appliceringstapen får man försiktigt gnugga/trycka varsamt tills den fastnar där du vill ha den.DEKALER PÅ VATTENFLASKOR, MATLÅDOR, MUGGAR osv

HeliloDesigns dekaler går att fästa på vattenflaskor, matlådor, muggar osv. Det viktiga är att det är rent och torrt innan ni applicerar den.

Låt sedan muggen/vattenflaskan/matlådan stå och härda i 2-3 dygn innan ni använder den.
Vi rekommenderar alltid handdisk, att köra maskindisk görs på egen risk.

Detta på grund av många olika faktorer så som materialet i muggen/vattenflaskan/matlådan,
hur rengjord ytan är innan applicering samt att diskmaskiner har olika temperaturer.